Mijn werkwijze

Tijdens een eerste consult dat ongeveer anderhalf uur duurt, vraag ik onder andere naar uw (medische) klachten op dit moment, maar ook naar ziektes die u vroeger heeft gehad en ziektes die in uw familie voorkomen. Ook vraag ik naar uw levensloop om inzicht te krijgen in wie u bent als mens.

Dit is nodig om tot het juiste geneesmiddel te komen. Een homeopathisch middel schrijf ik niet alleen voor op de klacht waarvoor u komt, maar ik kijk naar het gehele beeld van u als persoon. Genezing vindt plaats op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.

Mijn benadering kan ik het best omschrijven als betrokken, eerlijk en spontaan. Als persoon sta ik met beide benen op de grond. Tijdens gesprekken wil ik een sfeer van vertrouwen opbouwen. Het gaat vaak niet alleen over uw klacht, maar ook over hoe u in het leven staat. Een consult kan daarom ook inzicht en een stuk bewustwording geven.

Tijdens het eerste consult wordt een afspraak gemaakt over het vervolg van de behandeling.

Het telefonisch spreekuur van de praktijk is dinsdag, woensdag en donderdag tussen 12.00 en 13.00 uur. Ook op andere tijdstippen ben ik voor vragen of het maken van een afspraak bereikbaar. Mocht ik niet in de gelegenheid zijn om de telefoon aan te nemen, dan kunt u een boodschap inspreken. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug.

Wanneer ik denk dat het verstandig is om uw huisarts of specialist te raadplegen, adviseer ik u altijd om contact op te nemen.