Over homeopathie

Ons lichaam zit geweldig in elkaar. Ieder mens heeft van nature een zelfgenezend vermogen. Dit vermogen is in staat om lichaam en geest in goede gezondheid te houden en heeft de kracht om een onbalans te herstellen. Wondjes genezen immers vanzelf, uw lichaam overwint zelf een griepvirus.

Wanneer er klachten ontstaan, is het zelfgenezend vermogen ontregeld en heeft het lichaam hulp nodig om weer in balans te komen. Klassieke homeopathie spreekt dit vermogen op een natuurlijke manier aan. Met homeopathie behandel je klachten op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau.

Het basisprincipe van homeopathie is dat iemand kan genezen van een aandoening of ziekte door het toedienen van een homeopathisch middel dat – gegeven aan een gezond mens – dezelfde symptomen oproept als de symptomen van de betreffende aandoening of ziekte.

Een homeopathisch middel prikkelt op deze manier het zelfgenezend vermogen, zodat uw lichaam weer in balans komt en uw klachten verdwijnen. Homeopathie kan iets dat gestagneerd is weer in beweging brengen. Voor mij is ‘in beweging zijn’ je ont-wikkelen om je te bevrijden van oude klachten of oude ballast, zodat je in je oorspronkelijke staat terugkomt.